Hatékonyabb 

egészségügyi 

ellátórendszert


Az egészségügyet vissza kell állítani a biztositási rendszerbe, 

melyet az alaptörvénynek kell biztositania.

Magyarország egyik legnagyobb rákfenéje az egészségügyi ellátás, ami rendkívüli módon kihat a nyugdíjasok életminőségére.

Követeljük, hogy mindenki, korhatár nélkül hozzáférhessen gyógyszerekhez és gyógyászati ellátásokhoz. Nem elfogadható, sőt felháborító, hogy egyes gyógyszerekhez, vagy gyógyászati ellátáshoz bizonyos életkor (70-75 év) felett nem jogosult a nyugdíjas.

„Alapvető fontosságúnak tartjuk a társadalombiztosítás visszaállítását és megerősítését. Ez mindenki számára fontos, mert az igazságos egyészségügy csak a számonkérhető jogok és számonkért kötelességek egységén alapulhat. Nem maradékelven juttatott állami könyöradományt kérünk, mert az egészségügyi ellátás számunkra egy élet munkájával befizetéseivel megszerzett jog, és nem az államtól kapott kegy.

A kötelező egészségbiztosítás régi adóssága az ellátási csomag meghatározása. Minden biztosítottnak tudnia kell, hogy a kötelező egészségbiztosítás keretében milyen ellátások, milyen eljárásrendben és milyen hozzáférési garanciák mellett járnak.
Jól működő egészségügy nincs megbecsült egészségügyi dolgozók nélkül. Célunk az, hogy az egészségügy dolgozói egy munkahelyen megkereshessék a tisztességes emberi élethez szükséges jövedelmüket.”


A nyugdíjaskor egészséges és aktív folytatásához, fontosnak tartjuk, 65. év betöltésével INGYENES (menedzserszerű) teljeskörű egészségügyi szűrést, melyet a továbbiakban évente egy alkalommal ingyenesen igénybe vehet.

Egy fontos idevágó adat: A hetven éven felüli férfiak 72%-a, a nők 85%-a rendszeres gyógyszerfogyasztó itthon. Egyetlen nyugdíjas se kerülhetne olyan helyzetbe, hogy (a következő nyugdíjfizetés előtt egy-két héttel, arról kelljen döntenie, hogy kiváltja gyógyszerét, vagy kenyeret vegyen) nem tudja kifizetni a gyógyszereit és az alapvető megélhetési költségeit.